Dina egna idéer – viktiga för ett personligt hus

Den tredje och sista delen som påverkar hur huset ska se ut är dina egna tankar och drömmar. När man nu har förmånen att bygga nytt ska man verkligen uppfylla sina husdrömmar och egna idéer!
Börja med att fundera hur familjens behov ser ut nu och på lite längre sikt. Hur många rum behövs? Har familjen några speciella önskemål?
Här får du några bra råd och tips hur du går tillväga:

Skissa cirklar

När arkitekter börjar skissa på ett hus brukar de först rita cirklar för de olika rummen. På så sätt får man fram rummens placering i förhållande till varandra. Det är ett enkelt sätt att få fram hur huset i stort ska inredas och man slipper ”fastna” i detaljer.
När man gjort en skiss är det lättare att hitta redan byggda planlösningar som man enkelt kan använda.

Skissa hus

Kolla i huskataloger, inredningstidningar och gå på husvisningar. Tänk på – en planlösning är inte patentskyddad!

Låna och kombinera

Låna och kombinera från idéer, skisser och bilder som Du hittar och skapa ditt eget drömhus. Vi hjälper naturligtvis till med husritningen.

Husskiss låna och kombinera

Här har man lånat och kombinerat ihop till en egen husritning.

Ändra och lägg till

Du kanske hittar en planlösning som passar i det stora hela men vill göra några ändringar och kompletteringar. Gör justeringarna för hand – klipp och klistra!

Planlösning

Du hittar en planskiss som du vill göra några förändringar på.

Husskiss ändring

Gör justeringarna för hand. Rita, klipp och klistra! Din egna personliga planlösning tar form. Naturligtvis hjälper vi till med ritningen!

Rita helt nytt själv

Att rita sitt hus helt från början på ett tomt blad utan någon hjälp är väldigt svårt. Det krävs att man har erfarenhet, kunnighet och kunskap om hur man skapar en planlösning.
Man måste rita skalenligt så att proportionerna stämmer, känna till hur man disponerar utrymmen på ett praktiskt sätt och låta skissarbetet ta tid.

Om du känner att du har klara uppfattningar och erfarenheter sedan tidigare, ritar du din skiss på egen hand. Det kommer nog att krävas många skisser innan resultatet blir perfekt. Naturligtvis hjälper vi till med ritningen!

Husskiss rita själv

Efter flera diskussioner och skisser har till slut en handritad skiss vuxit fram.

Husritning Villa Varm

Skissen blir underlag till de ritningar vi tar fram och som vi sedan bygger huset efter.

Bygga hus

Huset uppbyggt och färdigt.