Det här är Villa Varm

Husen säljs, ritas och byggs av oss på Villa Varm AB som är ett familjeägt företag i Altersbruk utanför Piteå i Norrbotten. Vi levererar hus i hela Sverige. Den årliga kapaciteten är cirka 30 hus. Företaget sysselsätter idag sex personer.

Husfabrik och kontor

Vår fabrik och kontor ligger vackert beläget på landsbygden i Altersbruk, 25 km nordväst om Piteå i Norrbotten. Våra lokaler omfattar ca 4.200 m2 inklusive en hyvlerianläggning. Husen levereras till kunder i hela Sverige.

Företaget ägs och drivs sedan 1993 i andra generationen Björkman, sonen Håkan Björkman. Villa Varm AB, som 2004 bytte namn från AB Björkmans hus bildades redan 1965 av Börje Björkman, då tillverkades småstugor och fritidshus.

Från tillverkning till husmontering

Vi tillverkar väggblocken inomhus i vår husfabrik – varmt och torrt. Nyckeln till ett problemfritt hus i framtiden. Tillverkningsprocessen är optimerad för ekonomi och flexibilitet och utförs av duktiga snickare. Faktum är att inget hus är det andra likt. Hög grad av kundanpassning är vår styrka!

Tillverkning väggblock husfabrik

Väggarna tillverkas i husets hela längd för att sedan delas upp i sektioner på mellan 2-8 meter. Detta ger en mycket god passform.

Lastning av hus

Alla våra hus levereras fraktfritt till byggplatsen. Vi samarbetar med TransBothnia som ansvarar för både transport och kranlyft vid husmonteringen. Husdelarna lastas på täckta lastbilar. En normalvilla består av två fullastade långtradarekipage. Resten av leveranserna går direkt till byggplatsen från våra underleverantörer t ex ventilation, innerdörrar, golv och trappa etc.

Våra montörer Kenneth och Lars-Erik från Piteå har mycket stor erfarenhet att montera Villa Varm. Du kan känna dig trygg i att de kan sin sak och de hjälper dig snabbt och noggrant att få ditt hus under tak. För att kunna ge en ännu bättre service och leveranssäkerhet har vi en monteringsbil stationerad i Stockholm, som täcker in monteringar i Mellansverige och söderut.

Intressanta bloggar

Här kommer våra tips på bra bloggar.

Husbygget – Sörböle

Inger och Göran bloggar om sitt husbygge utanför Njurunda.

Villa Nystuga

Familjen Axelsson bloggar om energisnålt boende i sitt hus från Villa Varm.

Stomresta hus

Villa Varms husblogg där vi visar alla olika hus som vi monterar runt om i Sverige.

Energisnåla hus

Villa Varms energiblogg där vi skriver om energisnålt byggande.

Hemma hos Helena

Helena på Villa Varm bloggar om inredning och design.

Känn trygghet med oss

Villa Varm har ända sedan starten 1974 drivits i samma form och anda – ett pålitligt norrländskt familjeföretag. Undvik problem – välj en husleverantör med stabil ekonomi och varaktiga affärsrelationer. Här hittar du Villa Varms siffror på allabolag.se.

Vår affärsidé

”Att direkt till kund sälja och tillverka hus till kunder som har ett långsiktigt perspektiv på sitt boende och som värderar en robust och välisolerad konstruktion av hög kvalitet.”

logga_tmf

Villa Varm AB är medlem i TMF, en bransch- och arbetsgivarorganisation för hela den träförädlande industrin och möbelindustrin i Sverige.

Historik

1974 började vi marknadsföra Villa Varm – ett hus som redan då var före sin tid med det rejäla utförandet och de välisolerade väggarna. Husen har sedan dess förfinats och förbättrats. Väggtjockleken på hela 40 cm blev standard redan 1984.

Innan Villa Varm föddes tillverkade företaget, som då hette AB Björkmans hus, fritidshus under varumärket Piteåstugan. Tillverkningen av stugorna pågick under 10 år för att sedan övergå till villatillverkning.

Broschyr_hustillverkaren_VillaVarm_1974

Villa Varms första broschyr trycktes 1974. Framsidan av trycksaken pryddes av detta hus – ett klassiskt 70-tals hus med vidbyggt garage med platt tak och uteplats på den andra gaveln.

kollage_huskataloger_fran_1969

Innan Villa Varm föddes tillverkade företaget, som då hette AB Björkmans hus, fritidshus under varumärket Piteåstugan. Här en broschyr från och foto från en husmässa, året är 1969.