Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /web/u/villav2014/wp-content/uploads/bws-custom-code/bws-custom-code.php on line 25 Villa Varm – finalist i Årets Hus - Villa Varm

Villa Varm – finalist i Årets Hus


[et_pb_section bb_built=”1″ fullwidth=”on” _builder_version=”3.0.47″ next_background_color=”#000000″][et_pb_fullwidth_menu menu_id=”27″ submenu_direction=”downwards” fullwidth_menu=”off” _builder_version=”3.19.1″]

[/et_pb_fullwidth_menu][/et_pb_section][et_pb_section bb_built=”1″ fullwidth=”on” _builder_version=”3.2.1″ prev_background_color=”#000000″ next_background_color=”#000000″][et_pb_fullwidth_slider _builder_version=”3.19.1″ header_font_size=”66″ header_font_size_tablet=”46″ header_font_size_phone=”26″ header_font_size_last_edited=”on|desktop” custom_padding=”150px||50px|” custom_padding_last_edited=”off|desktop” button_text_size__hover_enabled=”off” button_text_size__hover=”null” button_one_text_size__hover_enabled=”off” button_one_text_size__hover=”null” button_two_text_size__hover_enabled=”off” button_two_text_size__hover=”null” button_text_color__hover_enabled=”off” button_text_color__hover=”null” button_one_text_color__hover_enabled=”off” button_one_text_color__hover=”null” button_two_text_color__hover_enabled=”off” button_two_text_color__hover=”null” button_border_width__hover_enabled=”off” button_border_width__hover=”null” button_one_border_width__hover_enabled=”off” button_one_border_width__hover=”null” button_two_border_width__hover_enabled=”off” button_two_border_width__hover=”null” button_border_color__hover_enabled=”off” button_border_color__hover=”null” button_one_border_color__hover_enabled=”off” button_one_border_color__hover=”null” button_two_border_color__hover_enabled=”off” button_two_border_color__hover=”null” button_border_radius__hover_enabled=”off” button_border_radius__hover=”null” button_one_border_radius__hover_enabled=”off” button_one_border_radius__hover=”null” button_two_border_radius__hover_enabled=”off” button_two_border_radius__hover=”null” button_letter_spacing__hover_enabled=”off” button_letter_spacing__hover=”null” button_one_letter_spacing__hover_enabled=”off” button_one_letter_spacing__hover=”null” button_two_letter_spacing__hover_enabled=”off” button_two_letter_spacing__hover=”null” button_bg_color__hover_enabled=”off” button_bg_color__hover=”null” button_one_bg_color__hover_enabled=”off” button_one_bg_color__hover=”null” button_two_bg_color__hover_enabled=”off” button_two_bg_color__hover=”null”][et_pb_slide heading=”Villa Varm – finalist i Årets Hus” use_bg_overlay=”off” use_text_overlay=”off” _builder_version=”3.19.1″ background_color=”#e09900″ button_on_hover=”on”][/et_pb_slide][/et_pb_fullwidth_slider][/et_pb_section][et_pb_section bb_built=”1″ module_class=”section-preamble” _builder_version=”3.2.1″ prev_background_color=”#000000″ next_background_color=”#000000″][et_pb_row _builder_version=”3.2.1″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Ingress” module_class=”preamble” _builder_version=”3.2.1″ header_text_align=”center” text_orientation=”center”]

Tävlingen Årets Hus anordnas av tidningen Allt om Villor&Hus. Tio finalister tävlar om utmärkelsen. Vi är stolta över att ha kommit med i finalen flera år i rad!

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section][et_pb_section bb_built=”1″ _builder_version=”3.0.47″ prev_background_color=”#000000″][et_pb_row _builder_version=”3.0.48″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”][et_pb_column type=”2_3″][et_pb_text _builder_version=”3.19.1″]

Villa Sunderbyn – finalist i Årets hus 2018

Vår senaste finalist i tävlingen är Villa Sunderbyn, ett stort tvåplanshus i New England-stil.

Pampigt i klassiskt stil

Niklas och Hannas ville ha ett hus med där alla ryms och plats för många umgängesytor och härliga fönsterpartier. 
-Vi ville också få en känsla av att utemiljön finns med inne. Vi ville se åkrarna och träden, på det sättet få naturen nära oss. Därför valde vi stora fönster mot söderläge.

Villa Sunderbyn är ett klassiskt hus i New England-stil. Husets totala invändiga yta är 224 kvm. 

Bottenvåningen har ett ljust och trevligt vardagsrum ut mot söder.

Övervåningen har ryggåstak i hela mittdelen. 

Vardagsrummet på övre plan har fint ljusinsläpp från flera håll.

Bottenvåningens planlösning. Huset har en invändig yta på totalt 224 m2

Övervåningen har stora sovrum och ett väldigt rymligt badrum. Ryggåstaket löper längs hela mittdelen.

______________________________________________________________________________________________________________

Villa Roknäs – finalist i Årets Hus 2017

Det här året tävlade vi med ett lantligt tvåplanshus i klassisk stil

Charm i falurött

-Vi valde faluröd ribbpanel och spröjsade fönster så att huset skulle smälta in i landskapet, det ska kännas som om huset alltid har stått här, säger Erik.

Villa Roknäs är stort och härligt med en yta invändigt på hela 200 m2.

På insidan fullkomligt överrumplar ljuset och rymden besökaren. Från hallen öppnar sig det stora vardagsrummet med härliga fönsterpartier som släpper in dagsljuset. Övervåningens stora vardagsrum är också något att dröja vid lite extra, med ryggåstak och ljusinsläpp från två håll.

Uppe i badrummet hittar vi en riktigt rolig och smart vardagslösning: Ett rör för smutstvätten, som leder rakt ned i tvättstugan precis under!

Ribbpanel i falurött och vita detaljer ger den lantliga känslan. En fin detalj är spröjsindelningen, istället för en traditionell korsspröjs har man istället valt en lodrät spröjs.

Det nya huset skulle smälta in i landskapet var målet för Sofie och Erik

-Vi valde faluröd ribbpanel och spröjsade fönster så att huset skulle smälta in i landskapet, det ska kännas som om det alltid har stått här, säger Erik. Villa Roknäs står ute på landsbygden, bland öppna ängar och skogsdungar.

Huset räknas som ett 1 3/4-planshus med förhöjt väggliv där den lägsta takhöjden är ca 160 cm. Det gör övervåningen lättmöblerad men ändå mysig. Varje plan har en invändig yta på 100 m2.

På frågan om vad som är bäst med huset dröjer Erik med svaret: -Det är svårt att komma på något så här direkt – vi är nöjda med så mycket! Men ska jag ta något speciellt så är det planlösningen. Den är helt perfekt! Passar oss så bra.

Från hallen ser man in i det stora vardagsrummet med härliga fönsterpartier som släpper in dagsljuset. Vardagsrummet får extra mycket ljus tack vare vinkeldelen ut mot baksidan av huset.

Köket har ett gammaldags skafferi som man kan gå in i, något som förstärker den lantliga stilen.

Rymlig hall med plats för förvaring direkt in till höger då man kommer in i huset.

Ljust, med en härlig rymd i övervåningens vardagsrum tack vare ryggåstaket.

Planlösningen på bottenvåningen av Villa Roknäs.

Planlösningen på övervåningen av Villa Roknäs.

______________________________________________________________________

Villa Lycksele  – finalist i Årets hus 2016

Även 2016 kom Villa Varm med i finalen till tävlingen Årets Hus. Huset som vi tävlade med då var Villa Lycksele, här är bilder och planlösning från det fina huset som vi tävlade med.

Villa_Varm_arets_hus_2016

Tyvärr har tidningen lagt in fel planlösning i tidningen, den rätta hittar du längre ner på sidan.

En perfekt planerad familjevilla

Stora fönster, mycket ljus och fantastiska umgängesytor. Fina Villa Lycksele från Villa Varm är 157 m² stor och en riktig familjevilla, försedd med den där lilla extra kryddan som gör den speciell och väl värd sin finalistplats.

Juryn fastnade speciellt för planlösningen. Den kan inte vara bättre för en barnfamilj! Till höger en alldeles egen och ovanligt rymlig del till barnen , med stort allrum, generöst badrum och två badrum. Till vänster en privat del till föräldrarna, med WC/dusch. Och i mitten de spektakulära umgängesytorna, med ett luftigt ryggåstak som skapar känslan i huset. En kul detalj är den moderna fönstersättningen i hallen.

namnlöst (1 av 15)

Husets entrésida, ytterdörren från NorDan är vald i en blå kulör. En kul detalj är fönstersättningen med tre små fönster på höjd vid matplatsen.

Matplats_ryggåstak

Ryggåstaket går längs husets hela husets mittdel. Spännande fönstersättning i köket.

namnlöst (6 av 15)

Villa Lycksele har ett härligt soldäck på hela södra sidan.

namnlöst (8 av 15)

Vardagsrummet med det härliga fönsterpartiet, hela mittdelen har ett ryggåstak som skapar en härlig rymd till huset.

namnlöst (14 av 15)

Kaminen är centralt placerad i huset.

Planlösning_Villa_Lycksele

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_3″][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]


Husets invändiga yta:

m2


Byggnadsarea:

m2


Förslag på ändringar: