Nya husskisser!


Våra nyaste husskisser

Hela tiden fyller vi på med nya husskisser. Passa på att gå runt i huset med den häftiga 3D-funktionen. Alla våra husmodeller har den funktionen. Så här använder du den interaktiva funktionen BIMx.
Här är de senaste husskisserna som vi lagt upp:

Villa Pålmark – klassisk stil med praktfull entré

Villa Renkullen – H-format med modern fönstersättning

Villa Hölö – lantlig charm

Villa Borgfors – för den växande familjen

 


Husets invändiga yta:

m2


Byggnadsarea:

m2


Förslag på ändringar:


Nya husskisser!


Till våra hus har vi valt Kährs trägolv från Småland. Kährs har ett stort sortiment som hela tiden uppdateras och utvecklas.
I husleveransen ingår som standard ett mattlackat 3-stavs ekgolv, Ek Siena Town. Som tillval kan du byta ut detta golv mot något annat från Kährs stora sortiment.
Senaste nyheten är ett ultramatt lack som skapar en känsla av ett nysågat och obehandlat trä.

Här ser man skillnaden i släpljus mellan det matta och det ultramatta lacket. Även om det ultramatta ser olackat ut så har ytan samma goda egenskaper som den mattlackade ur slitage synpunkt.

Här är plankgolvet Coast i serien Lux Collection. Bild lånad från Kährs.

LUX COLLECTION

Är en serie plankgolv, alltså 1-stav som finns i sju färger – från ljust till mörkt. Tillverkade med en naturlig och mjuk färgton och matchar varandra perfekt.

LUMEN COLLECTION

Består av 3-staviga golv, vilket ger ett lägre pris än golven i Lux-serien. Lumen finns i sex olika färger.

Här hittar du alla golven i Lux- och Lumenkollektionerna.


Husets invändiga yta:

m2


Byggnadsarea:

m2


Förslag på ändringar:


Nya husskisser!


Vår trappleverantör är ATAB-trappan som har ett stort utbud av material och ytbehandlingar. Trappan på bilden har kulörmålade vangstycken för att passa mot väggen. Steg, sättsteg och ledstång är betsade i mörkbrunt för att passa trägolvet från Kährs. Hallgolvet heter Swedish Green och kommer från BricMate.

Vanligaste felen

  • Ritar in trappan sist av allt då man skissar på planlösningen.
  • Man luras av planritningen och tror att det är full takhöjd där den kommer upp på övervåningen.
  • Underskattar utrymmet som trappan tar i anspråk.
  • Överskattar utrymmet under trappan och tror att det blir möjlighet för en massa förvaring.

Våra bästa råd

  • Utgå helst från en skiss på ett befintligt hus. Oftast är det rätt goda skäl till att trappan ligger där den ligger.
  • Släng inte in trappan i sista hand på ritningen, utan skissa in den i ett tidigt skede.
  • Välj rätt form på trappan. Här förklara vi vilka olika typer av trappor som finns.
  • För att trappan ska kännas öppen att gå i, bör bredden vara 100 cm.

Läs mer om hur du placerar in trappan.


Husets invändiga yta:

m2


Byggnadsarea:

m2


Förslag på ändringar:


Nya husskisser!


 

I år är det premiär för oss att ställa ut på Stora Villamässan. Vi kommer att finnas på plats i Göteborg, den 5-7 april 2019 och mässan går av stapeln i den nya hallen på Åbymässan vid travbanan. Mässan är kombinerad med Vår Trädgård och med en biljett kan du besöka båda mässorna som ligger i samma hall.

Kom och prata hus med oss! Helena och Håkan kommer att finnas på plats under hela mässan. Diskutera dina husskisser, få svar på dina frågor och lyssna på Helenas föreläsning om vad du ska tänka på när du bygger nytt hus. Föreläsningen kör Helena fredag den 5 april kl.16.30 och söndag den 7 april kl. 15.30

Mässans öppettider:

Fredag 5 april kl.10-18
Lördag 6 april kl.10-18
Söndag 7 april kl. 10-17

Varmt välkommen!

 

 


Husets invändiga yta:

m2


Byggnadsarea:

m2


Förslag på ändringar:


Nya husskisser!


[et_pb_section bb_built=”1″ admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” background_size=”initial”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” background_size=”initial” _builder_version=”3.19.1″ link_option_url=”https://www.unidrain.se/produkter/linjeavlopp/” link_option_url_new_window=”on”]

Unidrain har s.k linjeavlopp som fälls in mot väggen i duschen. På så sätt får du ett renare uttryck i duschen, enklare lutning och du kan på ett enkelt sätt använda stora klinkerplattor. 
Golvet på bilden heter Marmor Statuario och kommer från Bricmate. Det vita väggkaklet heter Super White Glossy och kommer från HeroKakel.
Bild: Villa Varm AB.

Avloppsrännan på bilden heter High Line och har en panel i mitten, vattnet rinner mellan springan. I serien finns också olika material och färger. Om man vill att rännan ska bli så diskret som möjligt kan man också välja en annan ram och skära in golvmaterialet i ramen.

Kolla med plattsättaren som du tänkt anlita att den personen har utbildning på Unidrains produkter och tätskikt så att arbetet blir rätt gjort. Det är också viktigt att snickaren och rörmokaren också har koll på hur insatsen till avloppet ska monteras. 

Ca-pris för en High Line ligger på 8.000 kr, hyllorna på bilden kommer också från Unidrain och kostar ca 460 kr/styck. Dessa limmas enkelt på plats med ett speciellt lim och du slipper därför göra onödiga hål i tätskiktet.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]


Husets invändiga yta:

m2


Byggnadsarea:

m2


Förslag på ändringar:


Nya husskisser!


[et_pb_section bb_built=”1″ admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” background_size=”initial”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” background_size=”initial” _builder_version=”3.19.1″ link_option_url=”http://www.byggingenjorsbyran.se/husbyggartraffar” link_option_url_new_window=”on”]

Gratis Husbyggarträff på Stockholmsmässan i Älvsjö, tisdagen den 12 mars kl.17.00-21.00.

Lyssna på intressanta föreläsningar och mingla med hustillverkarna. Eventet görs i samarbete med Byggingenjörsbyrån, Hem&Villa-mässan samt ett 10-tal olika hustillverkare.

Program

16.00-18.00 Mingel med arkitekt, byggnadsingenjörer, kontrollansvariga, besiktningsman och hustillverkare

18.00-20.00 Kort presentation av hustillverkare samt föredrag av Byggnadsingenjörsbyrån

20.00-21.00 Mingel med arkitekt, byggnadsingenjörer, kontrollansvariga, besiktningsman och hustillverkare

Byggingenjörsbyrån kommer att hålla föredrag om detta:

Arkitektur: Idé, behov och nytta
Bygglovsförfarande
Upphandling, förfrågningsunderlag, kontrakt
Försäkring och färdigställandeskydd
Kontrollansvar och slutbesiktning
Ansvar som byggherre och konsumenttjänstlagen

Här kan du läsa mer om träffen. Kvällen är kostnadsfri, dock vill arrangören att man anmäler sig. Här anmäler du dig till träffen, ange Stockholm.

 

Träffa Håkan och Helena på husbyggarträffen!

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row admin_label=”row” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” background_size=”initial”][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_text background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” background_size=”initial” _builder_version=”3.2.1″]

Varför tycker du att man ska komma på träffen?

-Träffen känns väldigt riktad mot dig som ska bygga nytt eftersom den skiljer sig från mässorna, då dessa har ett bredare utbud. Husbyggarträffen är ett utmärkt tillfälle att få råd och hjälp att komma vidare i byggprocessen. För den som kommit längre i sin planering och kanske redan har en tomt så finns vi som hustillverkare här för att hjälpa dig.

Vad ser du själv mest fram emot på Husbyggarträffen?

– Att få träffa alla som kontaktat oss och redan bokat in sig för att komma på träffen. Roligt att det är ett så stort intresse för det här eventet.

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_text background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” background_size=”initial” _builder_version=”3.2.1″]

Tycker du att man som besökare ska förbereda sig på något sätt?

– Ta gärna med skisser, och alla funderingar du har. Detta är ett ypperligt tillfälle att som nybyggare få lite struktur, hjälp och tips.

Vad ser du själv mest fram emot på Husbyggarträffen?

– De personliga mötena! Det är alltid bra att träffas personligen och på så sätt bygga en relation. Även om vi försöker göra vår webbsida så bra som möjligt finns det inget som slår att träffas i verkligheten.

 

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]


Husets invändiga yta:

m2


Byggnadsarea:

m2


Förslag på ändringar:


Nya husskisser!


[et_pb_section bb_built=”1″ admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” background_size=”initial”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” background_size=”initial” _builder_version=”3.2.1″]

Dörrmatan från Unidrain fälls in i golvet och kopplas till avloppssystemet. Här har vi placerat den i hallen men den kan lika gärna sättas i en tvättstuga eller groventré. Bild: Villa Varm.

Byggtips! Smart dörrmatta från Unidrain

Stoppa smuts och slask redan vid ytterdörren. Matlaine från Unidrain är en inbyggd dörrmatta som kopplas till avloppssystemet. Snöslask och smuts leds bort medan torr smuts som sand går enkelt att dammsuga upp. MatLine installeras på golvnivå i entrén eller tvättstugan.


Bild lånad från Unidrain.

Entrémattan består av: matta med nylonborstar (standard), ram, sandfång och armatur. Det ingår också en lyftkrok som gör det enkelt att hantera mattan. Ca-priset för en komplett MatLine är ca 13.000 kr.


Bild lånad från Unidrain.

Lyftkroken som följer med gör det enkelt att lyfta upp mattan. Sandfång och karet rengörs enkelt, sand och smågrus sugs upp med dammsugaren och det rostfria karet kan enkelt skuras rent.

Som tillval istället för nylonborsten finns inlägg i gummi, vilket gör mattan lättare att hålla ren då hår och damm lätt fastar i nylonborsten.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]


Husets invändiga yta:

m2


Byggnadsarea:

m2


Förslag på ändringar:


Nya husskisser!


[et_pb_section bb_built=”1″ admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” background_size=”initial”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” background_size=”initial” _builder_version=”3.2.1″]

En tvättstuga ska rymma fler funktioner än de som bara har med klädvården att göra. I många av kataloghusen har man snålat på ytan, något som vi tycker är dumt. När man bygger nytt är det viktigt att alla rum och dess funktioner fungerar på ett bra sätt.
Bild: Villa Varm.

Här kommer några tips och en ritning på hur en välplanerad tvättstuga kan se ut:

Tvätt och klädvård

Tvättmaskin och torktumlare är de vanligaste maskinerna man har i sin tvättstuga. Tänk också på att det ska finnas plats att sortera smutstvätten och att tvättkorgen kan stå framför tvättmaskinen då du håller på att tvätta. Torkskåp väljer en del kunder, man behöver ju inte köra skåpet för att få tvätten torr, utan skåpet fungerar även för att självtorka tvätten.
En arbetsbänk med diskho passar inte bara till tvätt och klädvård utan tvättstugan fungerar också som ett grovkök, kanske för hobbyaktiviteter och växtskötsel etc.
En bra idé är att inreda tvättstugan med en enklare köksinredning, då får man bra arbetsbänkar och plats för förvaring på samma gång.

Förvaring och klädhängare

Oftast finns det en groventré till tvättstugan och då används den ingången mest av familjen. Planera för klädhängare och skohylla men också förvaring för väskor och barnens gympakläder. Städutrustning, linneskåp och övrig förvaring är också bra att få plats med.

Teknikutrustning

I tvättstugan ska också teknik rymmas. Ventilationsaggregat, värmepump, golvvärmefördelare, centraldammsugare och elcentral är exempel på dessa. Om du inte har kommunalt vatten behövs också utrustning för vattenförsörjningen, det kan vara vattenpump eller hydropress. Ev. vattenreningsutrustning kan också komma att behövas. Beroende på val av värmekälla behövs olika installationer:
Värms huset med bergvärme behövs också plats för inkommande kollektorslang. Om man istället eldar och har solfångare krävs en ackumulatortank. Skjutdörrspartier är ett bra sätt att dölja denna utrustning.

Ritning på en bra tvättstuga

Här nedan ser du ett exempel på en välplanerad tvättstuga där ytan är 9,9 m². Tvättmaskin och torktumlare står placerade vid diskhon. En enklare köksinredning med överskåpar ger plats för förvaring.

Tre garderober på motsatt sida ger plats för t ex städutrustning och annat.
Värmepump, centraldammsugare och ventilationsaggregat ligger samlade. Vill man dölja denna utrustning kan ett skjutdörrsparti vara en bra lösning.
Elcentral och plats för klädhängare finns på väggen till höger då man kommer in i tvättstugan.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row admin_label=”row” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” background_size=”initial”][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_text background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” background_size=”initial” _builder_version=”3.2.1″]

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_image _builder_version=”3.2.1″ src=”https://www.villavarm.se/wp-content/uploads/2018/11/Bra-tvättstuga.jpg” /][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]


Husets invändiga yta:

m2


Byggnadsarea:

m2


Förslag på ändringar: